DMJOP

Duurzaam

meerjaren onderhoudsplan

Duurzaam meerjaren onderhoudsplan.....

Hoe kan ik onderhoud en energiebesparing het beste combineren? Wat is een goed moment om energiebesparende maatregelen te nemen? Wat koste verduurzaming en wat levert het financieel op? 

Deze en meer vragen komen aan bod in een Duurzaam Meerjareonderhoudsplan (DMJOP). Espiratie heeft een eigen methode ontwikkelt voor de berekening van woonlasten. Met een DMJOP met woonlastenmodel van Espiratie kunnen de leden van uw VvE samen de juiste besluiten nemen. 

Het DMJOP met woonlastenberekening legt voor uw VvE, eigenaars en bewoners de koppeling tussen collectieve en individuele kosten. Hierdoor krijgt u nieuwe inzichten, bijvoorbeeld over de (financiële) effecten van besluiten van de VvE voor bewoners. Met deze nieuwe inzichten kunt u het gesprek aangaan met de ALV en besluiten nemen over onderhoud, energiebesparing en duurzame energie. Hierbij zullen wij u uiteraard begeleiden 

Inzichten

Met een DMJOP van Espiratie heeft u inzicht in: 

 • de actuele onderhoudsstaat van uw gebouw en installaties
 •  gebreken welke direct of op termijn aandacht vragen
 • mogelijkheden van energiebesparing en/of de toepassing van duurzame energie
 • persoonlijke effecten van collectieve besluiten via het woonlastenmodel
 • financiële effecten van onderhoud, verbetering, energiegebruik en subsidies

Een DMJOP met woonlastenberekening van Espiratie wordt opgesteld door een gecertificeerd adviseur. De adviseur voert een inspectie uit en brengt de technische staat van uw gebouw en alle appartementen in kaart. Vervolgens maakt hij samen met u een plan voor onderhoud en verbetering van uw gebouw. Zo houdt uw VvE controle over kwaliteit, risico’s en kosten van onderhoud. 

Van MJOP naar DMJOP

Heeft uw VvE al een meerjaren onderhoudsplan?

Dan kan Espiratie dit plan uitbreiden met maatregelen voor energiebesparing of het opwekken van duurzame energie. Wij voorzien u daarbij van een berekening van uw woonlasten. Zo kan uw VvE geïnformeerd besluiten over een duurzame, energiezuinige en betaalbare toekomst. 

De stappen in het kort

Het opstellen van een DMJOP met woonlastenmodel gaat als volgt in zijn werk: 

 • Op basis van bouw- en installatietekeningen maakt uw adviseur een projectplan. 
 • Uw adviseur doet een uitgebreide opname van uw gebouw en collectieve installaties voor het bepalen van de onderhoudsstaat van uw VvE. 
 • Appartementen en bedrijven in uw VvE krijgen een persoonlijke energiebesparingsadvies. 
 • Bevindingen worden verwerkt in het Integraal Planning Onderhoud Systeem (IPOS). 
 • Op basis van uw wensen maken wij een berekening van uw woonlasten. 
 • U ontvangst een DMJOP voor onderhoud en energiebesparing. 

Via RVO kunt u subsidie aanvragen voor uw DMJOP. Vraag nu direct een vrijblijvende offerte aan voor een Duurzaam Meerjarenonderhoudsplan (DMJOP).